Om Midtbygdens Idrettslag

Midtbygdens Idrettslag ble stiftet i 1936 og er et veletablert idrettslag fra Tau i Strand kommune i Rogaland. Formålet med idrettslaget er å bidra til positiv aktivitet i nærmiljøet, og med våre 800 medlemmer som er tilknyttet idrettslaget så kan vi ubeskjedent påstå at vi har lykkes med formålet.

På 70-tallet gjorde Midtbygdens friidrettsutøvere seg bemerket, og flere kretsrekorder og kretsmesterskap ble tatt av våre utøvere i det tiåret. Den største prestasjonen stod nok Olav Gausland for, da han ble tatt ut på landslaget for sin prestasjon på 800 meter under Donald Duck mesterskapet i Kongsberg i 1977. Leif Rune Heng gjorde seg også bemerket da han tok bronse i lengde i NM for seniorer på 90-tallet. Hans personlige rekord er 7,31 meter, som er delt 58.plass på norgesstatistikken gjennom alle tider. Han klarte 7,34 meter innendørs.

Klubben har også hatt avdelinger innen ski, skøyter, bordtennis og orientering.

Idrettslaget er medlem av Norges Idrettsforbund, og driver klubben etter deres retningslinjer. Idrettslaget har gode tradisjoner, og styret besitter god organisatorisk, sportslig og økonomisk kompetanse. Dette er vi stolte over, og vi kan vise til gode resultater innen alle disse områdene. Idrettslaget har en solid forankring i det lokale næringsliv, med mange gode samarbeidspartnere og sponsorer som vi setter stor pris på. Sammen med en fantastisk dugnadsånd gir dette oss mulighet til å tilby et bredt aktivitetstilbud til alle aldersgrupper.

Hovedidretter – fotball og håndball

Idrettslaget har i dag to hovedidretter som det er størst fokus på: fotball og håndball. Vi har også en mindre innebandygruppe og friidrettsgruppe.

Fotball

Midtbygdens IL fotball er organisert under et eget sportslig utvalg som ledes av en sportslig leder. Fotballavdelingen har følgende verv: Sportslig leder, Trenerkoordinator, Dommerkoordinator, Kontaktperson Ryfylkehallen, Utstyrsansvarlig, Leder Senioravdelingen, Leder Ungdomsavdelingen og Leder Barneavdelingen.

Senioravdelingen administrerer A-lag, B-lag (rekrutteringslaget), Oldboys og Damelaget. Ungdomsavdelingen har ansvar for aldersbestemte lag i alderen 13 til 19 år, mens Barneavdelingen organiserer all aktivitet for aldersbestemte lag i alderen 6 til 12 år. Målsetningen til klubben er å kunne tilby lag i alle aldersklasser fra 6 til 19 år, totalt 10 aldersklasser for både jenter og gutter.

Håndball

Håndballgruppa er også organisert under et sportslig utvalg, dog i mindre omfang enn fotballgruppa, dette skyldes færre aktive lag. I skrivende stund er det 4 aktive håndballag i idrettslaget: Herrelag, Damelag, Jenter 9/10 år (født 2006-2007) og et Minilag (født 2008-2010). Målet er å kunne tilby Minilag hvert år fremover for å sikre rekruttering i bunn og bygge opp lag i hver aldersklasse.

Klubbfarger og drakter

Draktene til Midtbygdens IL er grønne med hvite stolper, og med hvit bukse og strømper. A-lagets reservedrakt er oransje med røde ermer, rød bukse og rød strømper. Lagene skal også benytte klubbfargene på bortekamper så sant dette ikke kommer i konflikt med hjemmelaget sine klubbfarger.

Tau Aktivitetshus

Midtbygdens IL er medeier i Tau Aktivitetshus og har eget kontor, klubbrom, helsestudio, garderobeanlegg og idrettshall tilgjengelig. Vi kan tilby gode treningsmuligheter for hallaktiviteter og utendørsanlegg for volleyball, fotball, friidrett, rollerblades, tennis, golf og minigolf.