Ryfylkehallen

Ryfylkehallen er Rogalands største innendørs fotballhall og skal etter ryktene ha de beste treningsforholdene i hele fylket ettersom den kan tilby sommerforhold året rundt. Hallen brukes av fotballag fra hele fylket, og i tillegg til Midtbygdens Idrettslag trener litt mindre kjente klubber som Staal og Viking her. Fotballbanen er på 50 x 69 meter, og det er også et et treningssenter i lokalet, som er beskrevet nærmere under.

Treningstider

Treningstidene i Ryfylkehallen er primært fordelt mellom MIL og Staal, og tilgjengelig tid utenom dette fordeles ut til oppdukkende behov, eksempelvis hvis Viking trenger å trene pga dårlig utendørs forhold. Vi henviser til oppdaterte treningstider som publiseres både på websiden og Facebook, der vil man finne nøyaktige tider for hvert lag. Grunnet tett program bes hvert lag å gjøre seg ferdig innen gitt treningstid, slik at neste lag kommer kjapt i gang med sin trening.

I vinter trener A-laget til Midtbygdens Idrettslag hver mandag fra 1900 til 2030 og torsdager 1730 til 1900. Damelaget har trening hver onsdag fra 2030 til 2200. Juniorlaget trener hver søndag fra 1700 til 1830, etterfulgt av Oldboys som trener fra 2000 til 2130. Aldersbestemte klasser er fordelt ut over resterende treningstider, dessverre må noen trene i helgene også.

Akilles treningssenter

I Ryfylkehallen finner du også Akilles treningssenter, som tilbyr et bredt utvalg av treningsmuligheter. Som medlem i Midtbygdens Idrettslag får du rabatterte priser på treningssenter, bare husk å medbringe medlemskort når du registrerer deg. Alle nye medlemmer får en gratis time treningsveiledning, og i tillegg eget nøkkelkort slik at du kan trene på senteret når som helst, døgnet rundt.

Blant tilbudene til Akilles finner man gruppetreninger med utholdende styrketrening og spinning, personlig trener som utfordrer, presser og roser deg under treningen som vil gi optimal treningseffekt, massasjetimer, kostholdsveiledning og bedriftstrening.

Regler fotballhall

Grunnet begrenset bemanning i Ryfylkehallen har det vært nødvendig å utarbeide et sett med regler for gjennomføring av treningsøkter i hallen. Disse er slått opp i hallen, men vi gjengir de viktigste momentene og ber spesielt trenere, lagledere og foreldre å følge opp reglene. Ved brudd på reglene skal dette påpekes, og om noen ikke klarer å etterkomme disse kan ikke vedkommende delta på trening. Det er svært viktig å holde orden slik at garderober og utstyr blir ivaretatt og kan være til glede for brukerne i lang tid.

1)   Alle aldersbestemte lag skal ha med en ansvarlig voksen trener.

2)   Alle lagledere skal ha eget adgangskort.

3)   Det er ikke tillatt å benytte skruknotter eller sko som er skitne. Skoene skal være helt rene. Vanlige gras og grussko er OK. Skoene rengjøres i utslagsvask i ankomsthallen.

4)   Det er kun tillatt med baller som er oppbevarte i Ryfylkehallen. NB Ingen ”uteballer” eller medbrakt av spillerne!!

5)   Det er ikke tillatt med mat, snop og drikke i hallen. Kun rent vann.

6)   Det er ikke tillatt for publikum å oppholde seg i hallen under treninger. Det er trenerens ansvar å påse at små barn ikke leker i hallen. Dette er særs viktig også for treningssenteret.

7)   Lagene som skal dusje og skifte skal avtale med skolen om å få tildelt garderober i forbindelse med skolens gymsal. En tar da med seg fotballskoene og setter de vanlige skoene fra seg i skohyller i ankomsthallen. Ryfylkehallens garderober er først og fremst tenkt til treningssenteret.

8)   Det er lagleders ansvar at det er orden på sko og klær. Disse skal ikke legges i inngangspartiet eller langs inngangen til treningssenteret.

9)   Det er selvsagt ikke tillatt å spytte eller banne i hallen, dem som blir tatt i dette skal utelukkes fra resten av treningen.

10) Spillerne skal ha lang bukse.