Tau Aktivitetshus

Tau Aktivitetshus ble etablert i 1999, og fungerer som et treningssted og samlingssted med rom for møter, fester, teaterforestillinger, studierom og andre aktuelle aktiviteter. Idrettslaget er medeier i Tau Aktivitetshus og har eget kontor, klubbrom, helsestudio, garderobeanlegg og idrettshall tilgjengelig. Tau Aktivitetshus tilbyr treningsmuligheter for hallaktiviteter og utendørsanlegg for volleyball, fotball, friidrett, rollerblades, tennis, golf og minigolf.

Kultur og idrett

Aktivitetshuset på Tau gir et bredt tilbud til lokalbefolkningen gjennom å blande idrett og kultur. Huset syder av liv hver eneste dag, med forskjellige aktiviteter og arrangementer som dekker ulike behov. Ved å samkjøre det som skjer på bygget, vil man få fleksible løsninger som gir best mulig utbytte for alle parter.

Tau aktivitetshus arrangerer konserter og kulturelle aktiviteter jevnlig, og har hatt besøk av mange store artister opp gjennom årene. Det er ERA Konserter & Underholdning som arrangerer de aller fleste konserter og arrangement, og sørger for gode kulturelle tilbud her i lokalsamfunnet. De står bak konserter med Kurt Nilsen, Jan Eggum, Marcus og Martinus, Ole Paus, Odd Nordstoga og Bjørn Eidsvåg, for å nevne noen.

I tillegg arrangerer de flere faste kulturelle bidrag på Aktivitetshuset hvert år. Høydepunktet er julebordet som arrangeres i desember, i 2016 ble dette en kjempesuksess, da det ble kombinert med Wallmanns Dinnershow. Dette er var show bestående av 9 stk profesjonelle artister som underholdt under julebordet, og senere på kvelden ble det live-musikk med bandet Kjells Bells med Ingenting-vokalist Kjell Undheim i spissen.

ERA har også utleie av karaoke, musikk-anlegg, bord og benker, partytelt i ulike størrelser som kan brukes til passende aktiviteter.

Hallaktiviteter

Hallen inne i Tau aktivitetshus står tilgjengelig for fysisk aktivitet året rundt, så lenge det ikke er booket andre aktiviteter. Midtbygdens Idrettslag er som nevnt medeier i anlegget og har førsteprioritet når det kommer til treningstider, og vi har en rekke treninger i anlegget hver uke. Oversikt over treningstider samt booking av tider gjøres direkte med daglig leder av Tau Aktivitetshus. Kamper og større arrangementer vil alltid ha prioritet foran trening, uavhengig av idrett og tilhørighet.

I 1999 ble det faktisk arrangert kvinnelandskamp i volleyball mellom Norge og England i Tau Aktivitetshus. Det var den første landskampen som noensinne har vært arrangert i Strand kommune, og var dermed en historisk hendelse. Tau Aktivitetshus var fullsatt, med 500 tilskuere på kampen. Dette viser litt av fleksibiliteten til aktivitetshuset, som kan huse det meste av arrangementer. Huset brukes ofte for samlinger som krever overnatting til flere hundre personer, eksempelvis 4H samlinger, drilliader, misjonsfester og lignenede. Tau Aktivitetshus har ved flere anledninger blitt benyttet som midlertidig skolefasiliteter under oppussing og bygging av nye lokaler.

I 2009 mottok Tau Aktivitetshus prisen “Strand for alle”, som deles ut av det lokale rådet for funksjonshemmede.er Prisen er opprettet for å sette fokus på begrepet «Universell utforming», kort fortalt ulike typer tilrettelegging med tanke på et samfunn for alle. Juryen var imponert over at et bygg som er oppført for over 10 år siden, helt fra byggestart av er tilrettelagt for mange brukergrupper.